Rick Kroon winnaar Masters seizoen 2016-2017 Geert Popma DFC

Zondag 30-04-2017 werd er gespeeld om de titel Master seizoen 2016-2017 in Dorpshus Yn E Mande in Tytsjerk onder goede leiding van Lucas Boonstra.

De beste 16 van het dit seizoen waren aan elkaar gewaagd en in zowel poule A als poule B kregen de nummers 1 en 2 van de einduitslag respectievelijk Jildo Keur en Menno van de Veer het zwaar te verduren en konden al vroegtijdig niet meer meestrijden om de kruisfinales.

In poule A waren het Klaas Kuindersma, Rick Kroon en Dirk Vroling die streden om de beste 2 plekken waarvan uiteindelijk Dirk Vroling het onderspit moest delven. In poule B een nog spannender strijd want daar waren vier spelers die 2 ronden voor het einde nog streden om de beste 2 plekken. Ronald Schuyl, Jitse Postma, Tammo Bijlsma en Marcel Boomstra. Uiteindelijk waren het Jitse en Ronald die als beste uit de bus kwamen en de kruisfinales mochten spelen.

Helaas konden Ronald en Jitse de finale niet halen waren toch enigszins vermoeider uit de strijd in poule B gekomen dan Klaas en Rick en moesten het in de troostfinale tegen elkaar opnemen. In een lange strijd was het uiteindelijk Jitste die 3e werd en Ronald 4e.

De finale ging dus tussen Rick en Klaas idem als de 1e ronde die ochtend.  Waar Klaas de 1e partij in de poule had gewonnen was het Rick die deze finale naar zich toe trok. Klaas miste de acquit en mede de scherpte van de wedstrijden ervoor (het was ook een lange dag) maar Rick daarentegen bleef geconcentreerd en scoorde rustig zijn caramboles en pakte zijn 1e titel als Master.

Na deze finales hebben spelers, arbiters, toeschouwers, wedstrijdleider en sponsor lekker genoten van een buffet klaargemaakt door familie De Vries.

Het bestuur vertegenwoordigt door Klaas en Marcel (Hendrik en Bart waren reeds naar de boot) deelden de prijzen uit voor de beste 4 deze dag en beste 16 van dit seizoen met winnaar Jildo Keur.

Namens het voltallige bestuur iedereen nogmaals bedankt voor ieders bijdrage deze dag en uiteraard dit seizoen. Ook aan alle andere wedstrijdleiders en spelers en mensen die meegeholpen helpen dit seizoen een succes te maken een welgemeend dankwoord.

Iedereen alvast een prettige zomer, fijne vakantie en graag tot volgend seizoen.

Het bestuur