Age Hoekstra winnaar Toernooi Eethuis & Stadscafe De Smidte Workum

In het weekend van 25 t/m 27 januari a.s. vond het 2e GPFC toernooi seizoen 2019 plaats in het pittoreske Workum. Het toernooi ditmaal gevuld met 53 deelnemers een stijging van ruim 10% tov vorige editie was prima bezet ondanks finale A-klasse en plaatselijke toernooien. Peter Lammers organisator en winnaar vorige editie moest helaas in de poulefase al afscheid nemen en kon zich volledig richten op de wedstrijdleiding wat hem prima afging.

De beste 32 op zondag streden om de titel waarbij uit de huidige top 5 Marcel, Jitse en Klaas op de laatste 32 stranden en Ids Postma een punt inliep maar waarbij Menno de grote winnaar was door de laatste 4 bereiken en 6 punten pakte.

Het was een dag met veel ‘klossen’ en hilarische momenten op alle tafels die voor verschillende verassingen zorgden en voor onverwachte uitslagen maar dat maakt het spelletje ook wel weer uniek.

De finale tussen Age Hoekstra en Tammo Bijlsma werd gewonnen door Age die met zijn overwinning een ster behaalt en een plek bij de beste 16 in zicht heeft. Tammo met 8 punten vestigt zich in de top 10.

Er zijn dit toernooi 11 sterren uitgedeeld en promoties voor Theo de Jong en Wilco Kuipers Proficiat heren.

Volgende toernooi 8 t/ 10 februari bij B.C. Gorredijk