Marcel Boomstra pakt 2e seizoenstitel in Harlingen.

Afgelopen weekend werd in de nieuwe locatie van De Noordeling gespeeld deze editie met maar liefst 60 deelnemers een enorme stijging tov afgelopen jaren.

4 tafels, goed materiaal, gezellige sfeer en goed eten kunnen Albert de Wilde en medewerkers terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Een spannende finaledag waarbij de top 3 en ook winnaar Anne Hoekstra in Oudemirdum bij de beste 32 zaten.

Boomstra plaatste zijn als 1e bij de laatste 16 door in nabeurt te scoren en partijwinst te pakken. Anne Hoekstra verloor van Janet Kwast zijn 1e partij en door ook de 2e partij te verliezen viel hij af…op tafel 1 de poule met de nummers 2 en 3 Tjeerd Vellinga en Jitze Postma. Pieter Kooistra gooide roet in het eten waarbij Tjeerd daarna mazzelde tegen Gerard Bekius. Jitze ondanks winst op Pieter in 11 brt moest hierdoor afhaken.

Met oa 2 Amelanders, 5 spelers van De Noordeling, 3 Snekers ging de strijd bij de beste 16 los.

Sip Kooiker en Hendrik Engels kwamen bij de laatste 8 maar moesten daarna tegen Marcel en Ronald het spit delven. Tjeerd haakte ook aan bij de laatste 8 zichtbaar strijdend om de punten voor het klassement met Marcel.

De 2 koplopers kwamen elkaar in halve finale tegen die Marcel won na een een goed middenstuk.

De andere strijd tussen clubgenoten Albert en Ronald won Ronald die eerder al in 7 brt Frans Leunge uitschakelde en zeer sterk speelde.

De finale ondanks goed begin van Ronald kwam Marcel langszij en liet Ronald niet meer in zijn ritme komen. Tjeerd won de troostfinale van Albert en pakte de 3e plek. Beide heren lopen hierdoor behoorlijk uit op de nummer 3.