Anne Hoekstra pakt ook zijn 2e titel ditmaal in Steenwijk.

Na een spannend weekend met de ontknoping op komst begonnen vrijdagavond j.l. de eerste poules van de totaal 58 deelnemers over totaal 14 poules.

De beste 2 spelers van iedere poule plaatsten zich voor de finaledag aangevuld met een paar beste derden.

Klaas Kuindersma op vrijdag nog in de strijd om kwalificatie voor beste 16 op het NK (wat helaas mislukte) speelde zeer sterke op vrijdag en trok deze lijn op zondag ook nog eens door.

De strijd bij de beste 16 wat ieder jaar erg spannend is (ook dit seizoen weer) zou ook bekend worden alsmede de strijd om de titel.

En dat het spannend kon worden bleek wel dat o.a koploper Marcel Boomstra in de poule op zaterdag werd uitgeschakeld en Tjeerd Vellinga zich wel kwalificeerde.

De zondag met de beste 32 kansen alom voor de strijd bij de Masters…met 30 punten was je safe echter de beslissingen vielen en vallen nu bij de spelers met 29 punten waarbij o.a Sip Kooiker met plaatsing bij de best 8 deze dag 29 punten behaalde.

Bart Molenaar al geplaatst voor de Masters kon in de poulefase tegen Tjeerd Vellinga de laatste 16 bereiken maar Tjeerd had een ander doel voor ogen en ging samen met Jan Mosch door.

Andere spelers o.a Klaas Kuindersma. Martin Boonstra, Henk Rangers, Klaas Bosma, Jan Viskil gingen ook door naar laatste 16 waarbij Martin als 1e de laaste 8 behaalde tegen Jan Zijlstra.

Voor Tjeerd Vellinga noodzaak de laatste 8 te bereiken echter helaas voor hem stak Klaas Kuindersma in bloedvorm en met o.a een serie van 7 pakte hij de winst 10-17.

Helaas voor Klaas overrompelde Jilco Venema hem op de laatste 8 en Martin verloor van Henk Rangers (die erna vertrok). Anne die Jan Viskil op de laatste 16 verschalkte won nipt van George Bosma op de laatste 8. Klaas Bosma werd de laatste halve finalist.

Jilco kreeg de buy (van Henk Raggers) en Anne pakte Klaas Bosma in om vervolgens in de finale ook Jilco te verslaan en hierdoor ook zijn 2e titel van dit seizoen pakte en de 3e plek in de eindrangschikking.

Door de uitschakeling op de laatste 16 werd Tjeerd Vellinga 2e in de eindrangschikking en werd Marcel Boomstra kampioen seizoen 2018-2019.