Toernooi Tytsjerk prooi voor Tammo Bijlsma

In het weekend van 05-11 t/m 08-11 2015 werd in Dorpshuis Yn E Mande het 3e toernooi van de Driebanden Friesland Cup gehouden.

Het toernooi onder goede leiding van Jelle van der Leest en Lucas Boonstra telde deze editie 55 deelnemers (56 en 1 afmelder) en dat is vergelijkbaar met de afgelopen toernooien in Nylan en Sint Nicolaasga.

In de voorrondes sneuvelden o.a. Klaas Kuindersma, Anne Hoekstra en Jitse Postma. Ook de latere winnaar Tammo Bijlsma redde het zaterdagmiddag in de poule niet en werd derde echter mocht hij de zondag alsnog aantreden als beste derde door afmelding van een van de overige deelnemers.

Ook Dirk Vroling was als een van beste derden door  en dan kan je zomaar de finale halen! Zo ook geschiedde dit afgelopen zondag tegen Tammo Bijlsma die de overwinning naar zich toetrok.

Kees Postma de klassement aanvoerder en zaterdag 2e in zijn poule werd toch weer knap 3e ten koste van Eddy Lourenz en verstevigde zijn koppositie. Wel promoveert Kees per direct naar 8 caramboles ivm zijn 3e ster.

Dit toernooi zijn er 11 sterren uitgedeeld en naast Kees Postma nog een promotie voor Sip Kooiker van Ameland.

Volgend toernooi in het weekend van 20 t/m 22 november bij Dirk van der Veen in Sneek.