De Noorderling heeft zijn/haar profielfoto bijgewerkt.
26 juni
foto van De Noorderling.
Klik voor meer
Het lijkt erop dat je problemen ervaart bij het afspelen van deze video. Probeer je browser opnieuw op te starten als dit het geval is.
Sluiten
Geplaatst door De Noorderling
137 weergaven
137 weergaven
De Noorderling heeft 4 nieuwe foto's toegevoegd.
12 juni

Bloed zweet en tranen

Afgelopen weekend stond het kampioenschap dames crazy daimonds XS op de kalender.Dit is een dames driebanden klein kampioenschap waar alle dames aan mee kunnen doen.En zo ook onze Janet Kwast Had zich daar voor opgegeven.

Vrijdag was het dan zo ver ,met alle perikelen van dien toch vertrokken richting het brabantse land om ons vervolgens het weekend te nestelen bij Cinthia en Mark van Peer in Oude gastelt.Hoofddoel van dit evenement was voor Janet om de...

Lees verder
foto van De Noorderling.
foto van De Noorderling.
foto van De Noorderling.
foto van De Noorderling.

Hoi sportvrienden, ik kan jullie het leuke nieuws geven dat we doorgaan met de Emma Solutions Open! We hebben net de 1e vergadering gehad en we hebben een streefdatum van zaterdag 25 juni 2016 in sportfoyer de Hazelaar in Rosmalen. Alles blijft bij het oude recept, de 1e prijs zal € 2.500 zijn en wie 2 potjes kan winnen, heeft zijn inschrijfgeld van € 50 weer terug. We hebben nog wat aanvullende sponsoring nodig om dit mooie prijzengeld uit te kunnen keren. We werken er hard aan om weer ´crazy billiards ´ te kunnen organiseren! We houden jullie op de hoogte. Mochten er geinteresseerden zijn voor kleine sponsoring, we zijn er blij mee! Het moet net als vorig jaar, weer een spetterende biljartdag gaan worden! Sportgroeten Dick Jaspers

Afgelopen weekend zijn de Franeker biljartkampioenschappen 2e klasse 2016 in Stadscafe de Notaris gespeeld. Theun van der Molen is kampioen geworden.
De 8 finalisten die zich hebben geplaatst voor de finale waren:
Johan Kwast, Martin Walburg, Rocco Tolsma, Willem van Dijk, Jan Vlietstra, Jan Feenstra, Albert de Wilde en Theun van der Molen.

De finales gingen zaterdag om 13:00 uur van start....
De "Benjamin " van het toernooi Johan Kwast heeft voor zichzelf een teleurstellend toernooi gespeeld. Hij is 8e geworden.
Het was voor hem lastig spelen tegen deze doorgewinterde veteranen, maar hij heeft technisch mooi gespeeld en prachtig op tempo, hoogste serie van 17 en hij gaat zeker volgend jaar voor de top 3.
Zevende werd Martin Walburg, de voormalig kampioen ging er dit jaar niet met de krans vandoor. Het is doorgaans een hele stabiele speler, maar dit weekend lukte het net even niet. De kwaliteit is er absoluut en hij blijft altijd vrolijk.
Rocco mag zeker tevreden zijn met de zesde plaats, soms is hij iets te onrustig en dit gaat ten koste van zijn spel. Hij had een serie van 23 en heeft mooi spel laten zien, een terechte finalist.
Jan Feenstra weet zich ook elk jaar weer te plaatsen en is op de vijfde plaats geëindigd. Jan heeft mooi stabiel gespeeld met een serie van 21.
De uit Bolsward afkomstige Willem dacht sowieso de hoogste serie van 32 te hebben. Dit werd in de finale overtroeft door Theun met maar liefst 36 en de fles Berenburg was daarmee voor Theun.
Willem is een hele goede speler die als hij in een flow is het toernooi had kunnen winnen, nu moest hij genoegen nemen met de vierde plek. Jan Vlietstra is derde geworden.
Hij had een hoogste serie van 15. Jan een ruime speler die eigenlijk alle ballen wel kan maken. Mooie plek in de top 3 voor hem. Albert is tweede geworden, zaterdag lag alles nog open en zondag had hij een "offday" zoals hij het zelf noemde. Hij moest in de finale in 9 beurten winnen van Theun om winnaar te worden. Dit is hem niet gelukt , hij heeft een heel goed toernooi gespeeld. Zijn vriendin Jeanet heeft hem het hele weekend gesupport, prachtig.
Theun zat het hele weekend helemaal in de wedstrijd en alles lukte. Indrukwekkend om te zien dat hij in de finale nog een serie maakt van 36.
Zijn familie stond hem bij in de finale en speelde de laatste partij echt geweldig, met een gemiddelde van 3,96 is hij terecht als kampioen gehuldigd.
Al met al een prachtig en heel gezellig toernooi.

Meer weergeven